Be My Lovely Follower

Thursday, July 29, 2010

Our Second House. Laksamana Puri Condominium, Batu Caves

Satu2 aku buat posting. Tak dapat nak post terus 2 or 3 cerita sehari. Tak per la janji berupdate..he..he..
Ok bercerita tentang tajuk di atas. Sesaper yang ikut blog aku ni dah sedia maklum sebab musabab aku membeli rumah kedua kan. So plan asalnya kami nak letak barang2 macam meja makan 4 kerusi n meja komputer kat rumah Batu caves ni, tapi tak dapat nak buat demikian sebab peraturan kondo ni tak leh bawa masuk barang pindah pada hari cuti. Aku kan pindah hari Ahad so mmg tak tak boleh la nak masuk kondo tue, maka semua barang di import ke Rawang dulu. Lagi satu sebab musabab kalu nak bawa lori  pindah masuk rumah kena bayar deposit 500. Mmg la dapat balik lepas diaorg hold dalam 2 minggu macam tue tapi aku rasa jumlah tue agak besar n nak buat aper pegang deposit org nak pindah kan. Alasan diaorg kalu berlaku kerosakan masa pindah diaorg akan claim dari duit tue. Tak logik kan. Aku ngan mr hubby sepakat nak pindah pakai kereta jer kat sana senang.

So kami cuma tinggal barang yang kecik2 yang boleh pindah pakai kereta jer. Sepanjang seminggu lepas pindah umah Rawang tue kami angkut la sket2 brg hantar ke kondo tue. Hari Sabtu dan Ahad minggu lepas baru la kami berpindah besar-besaran bawa semua barang. Huh mmg penat giler la rasa coz kami kena angkat barang sendiri. Mmg ada lift tapi nak jalan ke lift dari parking pun jauh. Tambah2 angkut barang guna kereta savy jer, so 4 or 5 trip gak baru habis mengangkut barang. Sakit2 badan2 kami tau. Nak jaga budak tecik tue lagi yang tak behave langsung...hu..hu..

So lepas angkut mengankut sessi kemas rumah lak. Serius aku bgtau rumah condo ni mmg barang2 basic jer yang kami ada. Pakai langsir yang rumah lama jer. Tak kisahla janji boleh duduk kan. Pelan2 kayuh org kedah kata. Nak completekan 2/2 rumah serentak mmg kami tak mampu. Tak per la janji bulan2 kami tak bayar hutang kat org. Macam mana sekali pun tetap rumah kami sendiri. Masa hari pindah aku tak sempat nak ambik gambar sebab terlalu penat. Semalam baru ada kesempatan. Tapi mmg kosong giler la umah aku. Rak tv pun pakai kotak buruk jer..hu..hu..so layan jer picas yang ader....


Ni kat bahagian dapur. Rumah Second Hand macam ni la. Tiles kat dinding tue tercabut. See kosong kan dapur aku. Aku tak suka sangat dapur ni coz tak der partition. nanti kena buat sendiri la jawabnya.

Bahagian hall. Pun kosong gak.Tengok la tv tue letak atas kotak buruk jer. Kotak yang beli kat carefour tue. Langsir pun gantung sementara jer kat dawai. Senget2 jer Lum beli railing langsir lagi. Tak cukup budget daa.

Ni dining hall. Gambar selingan budak tecik itu. Kalu nampak camera akan senyum tak hengat punya.

Ni lak master bedroom. Design sama macam kat Rawang gak. Satu tilam Queen Satu single.

Buat masa skang ni rumah ni tak der mesin basuh or peti ais. So tiap2 hujung minggu kena balik basuh kat Rawang la jawabnya.

10 comments:

alyyani said...

tak kisah kalau tak lengkap lagi fiza, yg penting duduk kat rumah sendiri. seronok kan? luas rumah fiza ni. sytok la syakil nak lari sana sini :)

fieza said...

tu la allya..janji bulan2 bayar pun rumah sendiri rasa berbaloi kan.. nak cantikkan rumah kena pelan2 la..

Anonymous said...

saya tgh survey condo ni.. ok x area sini? mcm mn neighbour condo ni? ramai melayu x?

Anonymous said...

The one picture of cell phone Kunis іѕ of you a quieter meeting condition
.іt is also verу easу to use.

Looκ at mу web blog: fridaylist.net

Anonymous said...

Νice post. I was сhecking constantly this blog and I'm impressed! Very useful info particularly the last part :) I care for such information a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

My webpage ... payday loans

Anonymous said...

Hi there, Yοu've performed an excellent job. I will certainly digg it and in my opinion recommend to my friends. I am sure they'll be benеfited from this ωeb site.


My blog ... Instant Payday Loans

Anonymous said...

Excellеnt weblog right hеre! Additionally yοur ѕite a lot up veгy fast!
What host aгe you uѕing? Ϲan І аm getting your assοciatе hуpeгlink in youг host?
I want my website loaded up as fast as yourѕ lοl

Also ѵіsit my homepage; Same Day Payday Loans

Anonymous said...

For somе reason I almοѕt had а femalе moment at а dоg that died near the еnd οf a futuгamа ѕhow.

Now to watch a mаn film tо maκe up for my miѕtake.


Μy web ѕitе; loans and fast

Zaza said...

Saya pun tengah consider condo ni. Ok x environment dan neighborhood die? Ada apa2 masalah yang boleh dikongsi? TQ

Mohd Redzuan Md Mokhtar said...

Brape u beli kondo nie? I jual dulu 145k tp buyer leh markup sampai 160k. I dah beli baru tahu yg kondo ni perpindahan. So paham2 lah klu perpindahan. Mentality hancur.. huhu..