Be My Lovely Follower

Thursday, February 24, 2011

Selera MB aka Mak Buyung dimalam hari

Sejak aku pregnant aku tak de alahan makan langsung. Aku boleh makan macam biasa jer. Ada la sekali dua jer terkeluar balik tapi kebanyakkan aku makan semua mengenyangkan la ha..ha..Itulah aku kalau mengandung. Berat tak kan turut tapi hanya akan naik jer. Skang ni aku dah runsing fikir nak kena tuka size b..a. Biasa la kalau ngandung jer confirm t...k akan jadi besar kan. Masa syakil dulu mmg besar berganda2. Yang sekarang pun macam tue. Masih lagi berdenyut bermakna nak naik lagi la tue kan. Ish sebenarnya nak citer pasal makanan tapi melalut hal lain lak.
Since ngandung aku tak berapa lalu nak makan ayam. Aku lebih berselera makan ikan terutama ikan kering n ikan pekasam. makan ngan nasi putih panas2 pun jadi bertambah2. Balik kampung hari tue kakak ipar aku ade bg ikan pekasam satu bekas, ikan sepat n haruan kering. So habis tak tahu nak makan aper tu jer lauk yang buat aku berselera nak makan. Senang dimasak, mudah dan cepat yang penting perutku kenyang. Tambah lak bawang n cili padi goreng sekali oooh marvelous rasanya. Jom layan dinnerku semalam.

Ikan pekasam + ikan sepat yang kecik2 + ikan haruan kering
Ayam goreng Syakil n papanya
Possing dulu sambil makan. Peach sepuluh jari
Sedapnya lauk ayam goreng ni mama

3 comments:

rina a.k.a jaijina said...

macam ngandungkan echa dulu lah, makan sal boleh aje..semua nak makan..ntah² kali ni baby girl kot kan..

Fieza said...

ha..ha..Kalau gurl Alhamdulillah..Tapi kan Rina kalau ikut calender Cina kat blog jue..lelaki daa

fadillah abdul basir said...

saya pun pregnantjuga....tapi kali ni kurang sikit untuk nasi...bila lapar..teringat nak makan nasi..terus loya...hi..hi..nasib2