Be My Lovely Follower

Thursday, April 21, 2011

Bought New Item Again

Since pindah terus ke Rawang mr hubby sangat teruja nak beli barang dalam rumah. Satu hari aku tanya dia nape masa aku kejer tak beli semua ni pun sedangkan kami dah lama pindah. Dia jawab sebab masa tue hanya weekend house jer. So kalau beli pun tak sempat nak guna n appreciate. Hmm betul gak kan. Kalau beli tapi tak duduk umah aper guna kan. Sepanjang aku kenal my hubby ni since 3 years bercinta n 3 years lebih berkahwin dia mmg tak suka beli barang yang bayar bulan2. Tapi kalau barang besar macam kete n rumah mmg la kena installment jugak hu..hu...mana mampu kan nak bayar cash.
So macam dijangka bila dia nakan sesuatu barang tue dia akan jadi impatient atau tak sabar. Lepas beli sofa otak mula ligat nak beli benda lain lak. Ikut suka la bang..duit abg kan. Dia kata dah ade sofa TV lak kecik ha..ha..yer la kami guna TV 21 Inci jer sedangkan orang lain dah maju kedepan beli LCD 42" nun. So aku cakap kat dia tunggu la dulu. May b masa raya ade murah. Tapi sifat ketidaksabaran dia mengatasi segalanya. 
Tanggal Sabtue, 16 April 2011 kami pegi jalan2 tesco dan kat situ berkenan la si suami tercinta ni dengan TV yang di offer. Aku ingat dia tak terfikir nak beli rupanya tidak sama sekali. Mmg dia teruja nak beli since minggu lepas tapi aper kan daya tiada stok. Tetiba minggu ni ade lak last stok. Per lagi terus grab la. Aku tak kata per sebab guna duit dia kan. So hari tue terbeli la LCD Toshiba dengan harga 999. Aku saja tulis date supaya inagt sampai bila2 usia TV tue he..he..


Note: Suka beli barang Toshiba sebab warranty 2 years. Lepas ni hope minda my hubby tertutup la nak beli barang lain. Simpan duit untuk incoming baby lak. hu..hu..

1 comments:

alyyani said...

WAH, SYAKIL PUN SYOK LAYAN CITER2 FAVORITE DIA NANTI. MMG 32' SKANG MURAH DAH KAN? OK LA TU FIEZA, WORTH IT :)