Be My Lovely Follower

Wednesday, July 6, 2011

Aset penting perlu ada dalam rumah

Kalau korang kan antara peti ais n mesin basuh yang mana lebih penting. Kalau aku n mr hubby mesin basuh lagi penting. Sebabnya masa kami baru2 kawin dulu kami beli mesin basuh dulu. Alkisahnya disaat hutang semua dah selesai maksud aku hutang kredit card yer mesin basuh lak buat hal. Tetiba jer masa basuh baju hari tue tak leh nak spin. Hmm time2 macam ni la dia rosak lak. Then menggunakan kepakaran yang ada mr hubby try la godek2 mesin tue kalau2 leh baiki. Tapi mmg tak der solution. Then tengah hari tue kami kuar pegi kedai baiki barang letrik n tanya kalau spin rosak cam ne. Dia kata kalau repair RM250. Baik beli baru kalau setakat nak baiki msin semi auto kena bayar banyak tue.

Esoknya dalam kul 10pg kami pegi servey kat kedai elektrik harga mesin basuh ni. Kalau boleh nak cari yang warranty lama sket. Survey2 dalam 2 kedai area Rawang ni mesin semi auto warraty hanyalah setahun jer. Tak berbaloi kan. So pas dah cuci2 mata semua maka akhirnta decision kami pilih fully auto jer la. Sebab aper warraty 5 years. So anything happen within 5 years tak yah pening kepala call technician dioarg datang baiki jer. Plilihan kami Jenama Hitachi 11kg. Puas hati dengan harga yang berbaloi n hitachi ni guna ecosove punya sistem. Jimat tenaga n air. Lepas ni leh basuh toto ha..ha..tak yah pi dobi dah.


 


Note: Thank You My Darling Hubby coz belikan mesin fully auto. Sanagt memudahkan aku masa lam pantang nanti..

1 comments:

Jabarisman said...
This comment has been removed by the author.