Be My Lovely Follower

Monday, October 5, 2009

Ragam Syakil 10 Months

Syakil dah genap 10 bulan 28 September hari tue..Dis lum boleh berjalan lagi cuma berdiri lepas tangan leh la..tak confident nak melangkah..skang ni dah blh panggil mama n papa betul2..kalu dia nak something macam aper yang kita makan kdg2 dia sebut nak tapi kadang2 dia sebut mai...aku pun tak tau mana dia dapat perkataan tue..suka dengar lagu barney n dibo the gift..sambil berjoget n mulut dia pun nyanyi gak ikut rentak lagu tue.. Paling aku tak tahan syakil akan nangis bila dia tengok iklan jauhi rokok yang cancer mulut tue..dia takut sanagt tengok gambar perempuan mulut buruk tue..mula2 aku pun tak sangka dia faham bila tengok iklan tue tapi bila tiap kali iklan tue dia akn tengok then nangis..hi...hi..nak gelak pun ader..
lagi dua bulan syakil genap setahun..cepat jerr masa berlalu aku rasa..Alhamdulillah anak aku membesar dengan sihat
oo lupa lak nak update kesihatan syakil..as korang tahu syakil still kena follow up kat Hospital Ampang sebab kes dia masa lahir macam ank jue iman... so baru2 ni 28/9 syakil ade chek up ngan paed kat hospital ampang..so far kesihatan dia memberangsangkan..sice dia lahir sampai skang dia lum lagi kena batuk yang teruk,selsema yang panjang or demam yang teruk..dia jarang sangat demam..so Dr pakar dah decide untuk hentikan ubat untuk nafas dia berbunyi n tengok kesan dalam 3 bulan..kalu ok, syakil boleh discas.. aku harap dia akn recover sepenuhnya la..










3 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

wah...!!~ banyak gigi syakil..
iman baru 3 nak campur satu lagi..
dan still belum boleh jalan..
sungguh lambat anakku ini..
tapi..
alhamdulillah sihat walafiat...

Mrs Redzuan said...

tak per jue asal chat udah ler..iman dah pandai cakap ker jue

alyyani said...

jeles jugak tgk gigi syakil yg banyak tu. senang nak makan. besar dah syakil. mesti cepat jalan ni :)semua gmbr2 tesengih je yek..