Be My Lovely Follower

Tuesday, June 8, 2010

Our Next Vacation - Sabah Wait for Us

Korang nampak tak tickers kat sebelah tue..ha..ha..lagi dua minggu nak pg baru terhegeh-hegeh nak buat tickers kuang3..Actually tak teringat nak buat cuma dok count dalam kepala hotak aku ni jer. Actually percutian kali ni adalah tiket yang aku tempah last 6 months masa promotion Air-Asia tahun lepas yang aku ader citer kat entry ini. Kami akan bertolak hari Rabu petang. Agak teruja nak bawa Syakil naik flight even dalam Malaysia jer. Jadi la buat permulaan. Sepatutnya nak pg bercuti best la kan tapi biasa la kita hanya merancang semua Dia yang tentukan. Almaklumla tiket dah tempah 6 bulan awal sebab nak murah punya pasal so kita tak tahu aper jadi masa tue kan. So antara benda yang tak baper best before nak pg holiday ni adalah seperti berikut:
  • Kekangan Kewangan - so tak leh shopping banyak2. Sebabnya kitaorg banyak habiskan budget untuk renovation rumah yang pada awalnya ingatkan murah jer..sekali puluh ribu gak habis..hu..hu.. Sebab kedua kedudukan kewangan aku sendiri yang tertangguh sebulan gaji n bakal jadi dua bulan gaji hujung bulan ni..Ni ni paling susah hati sekali..
  • Kekangan Masa - Untuk pengetahuan semua start bulan 6 kami dah kena bayar rumah Condo Apartment kat Batu caves coz bank dah start bayar kepada owner separuh dari harga rumah so secara automatiknya bulan ni terpaka bayar 3 umah..Sakit woo dah seribu ebih hutang rumah saja..so nak tak nak dalam bulan 7 kami kena pindah umah baru kalu tak jenuh la nak membayar samapi 3 umah. So kekangan masa yang aku maksudkan time ni la nak pg bercuti time ni gak nak kena pindah umah..penat jugak la.
Walau ape pun percutian tetap diteruskan cuma agak tak baper seronok jer la. Tapi tak per yang penting bila sampai sana kena enjoy n lupakan masalah kejap. Aku nak kena pg review tempat menarik kat Sabah ni dalam blok Jue pas ni coz dia pernah pg..Doakan kami sekeluarga selamat pg n balik k.


2 comments:

alyyani said...

takpe fieza, rezeki tu mesti ada. apa pun dah sampai sana tetap kena enjoy kan? syakil mesti seronok. enjoy ok!

fiza said...

Yer la Allya..ape yang penting kita enjoy