Be My Lovely Follower

Tuesday, July 6, 2010

Pernah tak terjadi kat korang situasi yang aku rasa

Msti confuse jap tengok tajuk. Macam ni korang pernah tak alami benda ni. Bila badan penat sangat pastue nak kena buat macam2 kejer pastue kan cik abang lak boleh sewenang-wenangnya dok berehat depan TV, then sampai anak berak pun dia tak sedar nak jugak bini buat, anak mengantuk pun bini gak nak kena tidokan, Agak2 korang akan geram dan marah tak?

Hu..hu..tu la sifat aku bila keadaan kat atas berlaku kat since ader syakil mr hubby mmg akan kena marah. Tapi aku puji dia coz dia seorg yang sangat cool n tak marah balik tapi suka memujuk. Tapi sifat dia macam tue tak pernah berubah tau.

Alkisahnya semalam aku puasa then malas nak beli kat luar so bertungks lumus memasak pastue berbuka. Then baru aku sempat mandi n solat. Pastue basuh baju lak coz dalam bilik air ader baju terendam takut berbau nanti. My hubby pas makan terus landing depan TV tak gerak2 dah. Sekali cakap 'bang tengok anak jap', pg la tengok kejap pastue rehat balik. Pastue masa ngah sidai baju syakil merengek cakap ma..yak.antuk (maksudnya dia berak n mengantuk). Hmm aku jugak la uruskan dia n tidokan dia. Bila badan penat hati jadi panas..hu..hu so kemarahan tercetus.

Mmg aku merajuk n sakit hati giler semalam. Yang bestnya seromantik boleh my hubby pujuk coz aku dah janji nak ehem2 (18SX) tapi disebabkan kegoan n kemarahan aku, maka aku wat2 tido n wat keras jer..he..he.. Mula2 dah nak gelak dah tapi cuba tahan n tido sampai pagi. Esoknya kami baik macam selalu ha..ha..

Untuk Abg:
Ayg mintak maaf banyk2 k. Ayang tahu berdosa isteri kalu marah suami tapi jangan la wat ayg marah k..Sayangggggggg Abg Muahh..muahhh

2 comments:

idah @mama izzya said...

mmg geram kan klau seme mende kiter jer kena buat..dia plk sedap2 jer..sape x marah camtu..

fieza said...

Tu la lelaki idah..kadang2 tak memahami kita kan..tapi mmg susah nak cari kot suami yang ringan tulang macam perempuan. Tapi base on pengalaman fiza abg no 2 fiza mmg rajin. Masak memasak kat rumah dia lebih banyak buat dari kakak ipar fiza