Be My Lovely Follower

Wednesday, September 30, 2009

Cerita-ceriti Raya 2009

Hai semua..Selamat Hari Raya......Wah2 semua org dah update gambar n cerita raya..blok aku gak yg bersawang tak berhupdate..hi..hi..
Aku start kejer hari isnin lepas tapi bila masuk opis agak bz ngan kejer..tak sempat nak upload gambar...Actually tak banyak gambar yg aku ambik macam kawan2 semua..bukan per syakil asyik mengamuk jer balik kg..sampai terlupa dah nak amik camera snap pic... ok ni aku nak kongsi sket citer raya kali ni...

Dalam kul 4 pagi hari jumaat tue kami dah gerak balik kg hubby kat perak..sahur kat tengah jalan jer..aku bawa bekal bihun goreng..then dalam kul 7.45 pg dah samapi kg hubby kat Kuala Kurau Perak...Hari Jumaat tue kami berbuka kat perak la..MIL aku masak macam2 la..tapi tak sempat snap gambar sebab syakil meragam langsung tak nak kat saper2..

Esoknye hari sabtue dalam kul 11 pg kitaorg gerak ke Kedah iaitu ke kg aku Felda Lubuk Merbau..Horey...tahun ni kan beraya kat umah aku...Sampai kedah dah dekat kul 1 ptg..bila sampai jer syakil macam biasa la buat muka dekkkk jer ngan semua org..ayah aku nak ambik dia nangis tak hengat dunia...sampai rumah jer semua mak ayah aku dah buat..ketupat dah balut daging dah potong..cuma nak masak gulai daging n rendang jer lagi..tapi amat menyedihkan kali ni balik raya kg aku ada masalah besar..air tak de la..hua..hua..mmg siksa sungguh la...nak mandi pun jimat cermat jer..sampai raya kedua baru la ader kuar air sket..

So raya pertama tue kami cuma pg beraya umah dekat umah jer..tahun nie esmua family aku dapat berkumpul..jom layan gambat yg ader keh..


Syakil dengan sepupu ain dan kimi anak abg sulung aku


Kami bertiga..muka syakil yg mengamuk


Satu family ( Keluarga En Usop)







Okeh nanti sambung entry seterusnye k..

1 comments:

alyyani said...

welcome back fiza. waa.. this yr kita sama la raya kat kampung sendiri. best kan? syakil ngamuk ke taknak kat org? tgk kt gmbr tu ceria je dia. comel dia berbaju melayu...