Be My Lovely Follower

Tuesday, November 3, 2009

Syakil Now is 11 Months

Sekejap jer masa berlalu dah 11 bulan lebih anak aku..lagi 3 minggu jer nak setahun..cepat tul masa berlalu kan..ok aku nak update sket perkembangan dia sepanjang 10 bulan ke 11 bulan ni:
1)Dah pandai bercakap banyak word- Nak nak- kalu nak something mau mau- kalu tak nak something, cat, fish,kakak or katak,mama, papa, abg, nah bila bg brg, helo bila pegang telefon n cakap bahasa dia la
2) Dah pandai ikut aper org cakap tapi klau tak pandai sebut just buat buniy macam tu la tapi bahasa dia
3)dah pandai ambik brg bila disuruh then bg kat kita
4)wave bye2 since 9 bulan lebih
5)pandai buat flying kiss sambil bunyi
6)berjoget bila dengar lagu
7)dah terer tepuk tangan
8)Dah tak nak duduk lam walker tapi naik basikal n kereta- dia pandai naik turun sendiri
9)Boleh berdiri tapi amat penakut nak berjalan..cuma kalu sesaper tengok di macam gaya org dah boleh jalan jer aktifnye..
10)Susah sangat nak makan..dah start makan nasi since 9 bulan..bubur dah tak nak..suka makan roti n hotdog
11)Paling tak tahan perangai dia suka memberontak..kalu start dia merajuk kaki tangn dia gerak n pukul2 lantai..
12)Sangat la manja..tak leh marah sket nak nangis n merajuk..
13)Dah pandai letak telefon kat telinga n buat2 cakap helo..

K, tula serba sedikit perkembangan anak terunaku ituu..skang ni nak tunggu dia berjalan jer lagi..aku rasa setakat ni pembesaran dia normal n aku doakan anak aku menjadi nak yang bijak dan membesar dengan chat..Dia skang pun dah tak der masalah nafas berbunyi lagi..Alhamdulillah..aku rasa next month check dah leh discas dari hospital..tak yah la ulang alik lagi..

Gambar hiasan (abaikan rumahku yang tunggang langgang tue kejer si syakil ler)


3 comments:

alyyani said...

your handsome boy ni macam ade chance nak cepat cakap je. nia tak pandai cakap lagi. cakap bahasa baby je pandai. yela, walker skang bahaya kalau letak budak2 besar dia ni. sebab diorg terror panjat keluar. mmg bahaya. syakil pandai nari eh. nia tak pandai, mcm mama dia gak la. heheh... henjut2 bontot je la dia tau. ape pun, moga syakil terus membesar dgn sihat dan sempurna ye :)

Mrs Redzuan said...

Betul tue alya..yup dia pandai nari bila dengar lagu macam iklan rebena tue and barney and friend

NurShahFamily said...

pandainya syakil nie.... dh pandai sebut macam2 pasni leh baljo membaca lak hehehe... syakil dh pandai naik turun sendiri ye basikal tu..... hikhik kalau irfan lum lagik cz ayah dia lum belikan lagik huhuhu.... tapi irfan dah pandah jalan sambil tolak baldi heheheh