Be My Lovely Follower

Tuesday, August 17, 2010

Kewajipan ke Jalan TAR setiap kali bulan puasa

Kewajipan ker ek..hi...hi..since aku menetap kat kl ni sejak tahun 2006, tiap kali raya aku msti akan pegi Jalan TAR. Untuk pengetahuan korang aku pegi seorg tau..looser tak..ha..ha..lantak korang nak fikir aper pun. Tapi mr hubby bukan jenis yang suka ikut kalu aku nak bershopping n aku pun tak suka dia ikut. So tiap kali raya mmg tugas aku seorg jer untuk bershopping baju raya untuk semua tau, bukan baju aku sorang jer. Dia akan jaga my handsome boy kat rumah. Bukan skang ni jer sebab dah ada anak dia tak ikut tapi sejak aku belum kawin sampai la aku mengandung 8 bulan, aku pegi sorang2 jer ke SOGO n Jalan TAR tue. Gigih tak aku.

Ok meh aku citer sket masa aku ngandung 8 bulan tue mmg mood nak raya langsung tak der coz aku gemuk ha..ha..so semangat nak pakai baju raya tak der langsung. Tapi nak gak pegi cari baju. Semua tempat aku pegi kat area wangsa maju ni tapi tak berkenan langsung. Maka aku pun pegi la KL sorang2 jer even mr hubby tak bg sebenarnya tapi aku condifenkan dia aku boleh lagi jalan even masa tue kaki ni bengkak yang teramat. Aku nak pg cari hadiah untuk MIL jugak. Mmg ajaib aku rasa dalam pregnant 32 weeks n ditambah ngan puasa aku dapat bertahan berjalan jauh. tapi bila balik rumah aku mmg collapse la..terus pengsan buakn betul2 la tapi penat tertido ler..

Aper ek tarikan masjid jamek jalan TAR ni. Ntah la kau pun tak pasti tapi mmg ade daya tarikan untuk pegi sana kan. Even hanya untuk beli tudung jer sehelai. he..he..Tahun ni may b aku akan pg jugak. Kalau tak minggu ni may b minggu depan. Tujuan sajer2 cuci mata n cari tudung. Wlaupun hakikatnya setiap tahun jalan TAR akan penuh dengan ribuan manusia but aku tak serik pegi lagi he..he..Korang lak macam ner..wajib ker pegi tiap tahun yer..

Note: Ni gambar2 yang aku ambik ikhsan dari pakcik google. Maaf kalau gambar dari blog saper2. Bukan aper takut jadi isu la nanti.
Boleh nampak kan ribuan manusia yang akan pg setiap tahun

Kuih muih dan kelengkapan raya

3 comments:

alyyani said...

fiza, best nye dpt shopping sorang2! alya kadag suka gak gitu. tp dulu la masa bujang. sporting gak la hubby bole jagakan syakil. ye la, syakil pun dah besar kan, senang nak handle. sama la dgn kitorg, kalau shopping raya mesti ke sogo dgn jalan tar. apsl tah. lebih feel kot. tmbh kt sogo semua brand ada.

SuZiE said...

suzie pon suke g jln TAR.. dulu time keje kat MARA KL mmg syok la.. skg dah transfer klntn.. tp setiap kali balik umah parents kat KL mmg acara wajib.. g terjah jln TAR n SOGO.. x penah miss ok!hehehe..

Fieza said...

Alyya: Mmg kadang macam rasa looser jer jalan soarang2 tapi rasa bebas tau sebabnya tak terkongkong ngan masa. May b la coz feel nak raya tue terasa bila shopping kat sana kan

Suzi: Suzi lagi expert la kan coz mmg org KL..