Be My Lovely Follower

Tuesday, August 17, 2010

Hari ni dah 7 hari puasa kan...sekejap jer..

Apsal tajuk bunyi cam cerita jer ek..muaha..ha.. lantak la. Ni kes kekeringan idea nak menulis la ni. Bulan puasa ni blog pun jadi suram jerr nak berupdate kan. Itu aku la tapi org lain semua rajin update kan. Kejap jer dah 7 hari puasa kan. Sepanjang 7 hari puasa aku baru pegi bazar sekali iaitu hari pertama puasa. 1 hari makan kat care4 masa hari jumaat hari tue coz aku dah lambat sangat balik so kami decide berbuka kat care4 jer sebelum balik Rawang. Tapi peringatan buat aku yang ader anak yang mmg langsung tak behave jangan makan kat luar dah..hu..hu..Penat tau nak berbuka lagi nak kawal anak lagi. Solution berbuka jer kat umah senang citer. So lagi baki 4 hari semua kau masak kat rumah jer. Bagus sebenarnya masak kat rumah ni. Antara kebaikannya:
  • Satu kita boleh tau aper kita masak tue sedap ke tak
  • Kedua dijamin kebersihan
  • Ketiga kita boleh tau aper kita masuk dalam tue baik untuk kesihatan ke tak
  • Keempat kita leh dapat msakan kita tue dalam kuantiti yang banyak compare kalu kita beli kat kedai
  • Kelima mmg langkah berjimat cermat yang sangat baik tau.
  • Keenam sangat mulia seorg isteri dapat masak menggunakan air tangan untuk suami tercinta dan anak2
  • Ketujuh langkah berhemat untuk kita tak membazir dan makan terlalu banyak ketika berbuka. Kalau pegi bazar confirm akan beli macam2 kan
  • Kelapan langkah ideal untuk diet sebab makan seadanya saja.
Punya la banyak kebaikan masak kat rumah kan. Bagi aku mmg penat sikit kalau nak masak bila balik kejer. Yer la aku boleh sampai rumah paling awal kul 6 or 6.30. so mmg kena rush giler2 la nak masak tapi tak per aku tak kisah janji suami n anak aku makan dengan seleranya.


4 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

mmg bagus masak sendiri ni..kene cuba jugak masak walau sekali untuk berbuka nnti..ni tak, asek beli aje..

Fieza said...

hi..hi..betul Rina..tapi kadang2 msa tak der kan ditambah ngan letih seharian bekerja kan

alyyani said...

mmg banyak kebaikan kalau masak sendiri kan? nak dgn tak nak je kan? kalau ikut tak larat mmg tak termasak. tp sebab banyak kebaikan yg fiza listed tuh, mmg better masak :)

Fieza said...

Alyya mmg fiza yakin tak sempat..nak handle sorang pun dah kelam kabut ni lak 2 org.nasib wan faham kan