Be My Lovely Follower

Thursday, September 23, 2010

Kemeriahan Raya Di Kuala Kurau, Perak 11 September 2010

Huh penat gak nak mengarang citer raya ni. Tapi aku happy sebabnya at least aku ader catatan diari yang boleh di view balik especially bila anak aku dah besar esok. Nak citer balik kadang2 mmg tak ingat kan so nak mudah buak jer blog mama. Ha kan senang semua citer ader. Actually aku ni bukan seorang yang suka tulis diari dulu. Tapi tak sangka lak aku boleh menulis dalam blog ha..ha..

Okeh jom kita view catatan hari kedua Syawal lak. Seperti yang dirancang hari tue kami semua akan berkumpul dirumah Arwah tok wan hubby yang baru je meninggal bulan 4 ker 5 aku tak ingat la. Kat umah tue still ada nenek tiri n adik MIL aku. Adik berbeza mak la. Actually tujuan asal MIL aku ni ader perbincangan ngan adik2 dia pasal pembahagian harta pusaka. Actually tok wan hubby ni kawin 3 orang n tiga2 isteri ade anak. So bila meninggal wahsiat tak de. Maka pembahagian harta tue jadi susah sikit la. Then kalau dulu umah tokwan sangat meriah tapi skang ni agak tak berapa best bila adik beradik MIL yang lain2 mak ni macam dah baper mesra gara2 ni hal ni la. Bila jadi hal ni kan aku pun terfikir yang aku ngan Mr Hubby pun ader aset yang besar2 ni macam rumah,insurans n kereta. Mayb kami pun perlu wat wahsiat kot kan..kan..

Tak banyak aktiviti kami dan tak banyak gak gambar yang diamabil.Gambar budak2 jer semua.
Syakil tido sejak dalam kereta lagi. Angkat pun tak sedar dah. Yang sebelah ni sepupu dia Mizan. Beza umo 4 bulan je.
Gaya tido si mizan yang sangat seksi ha..ha..
Pas bangun tido terus main coz teruja tengok ramai sangat kawan.
Masing2 buat gaya piece. Syakil lak macam tak ready jer.
Gambar tue jer yang kami ambik. Yang lain may b missing or tak ambik ha..ha..Masa ni mr hubby yang pegang camera. Aku mmg langsung tak ambik port dah. Dalam kul 3.30 gak kami gerak balik umah dari umah tok wan. Mr hubby ajak balik Kedah petang tue jagak. Bukan aku yang ajak tapi dia. Aku lagi suka la ha..ha..Balik rumah aku kan. So cerita raya akan bersambung di Kedah lak yer..tungguuuuuuu

5 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

sronoklah tgok gamba² fieza ni, mmg meriah..rina kalau dah melayan echa mmgtakde mase dahnak pegang² kamera ni, mood melayan anak aje..

Fieza said...

Mmg pun Rina. Tak bnayk gambar dapat ambik actually. Echa kecik lagi masih tak independent. macam syakil tahun lepas la. Tapi tahun ni ok la dia dah pandai main n bawa diri so tak la berkepit jer ngan mama dia..

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe..comelnya akso tido menonggeng tuh..botol susu x lepas dr mulut...

Fieza said...

hi..hi..tu la ainey. kalau ada contest leh masuk ni

LadyBird said...

wah, mcm best jer rayer.. banyaknye anak2 kecik.. :) pasti meriah..