Be My Lovely Follower

Tuesday, February 22, 2011

Akhirnya Berjaya-Penggunaan 2 drypers only every weekend.

Semalam aku baca kat blog ALYYANI pasal Potty Train Nia yang mana nia mampu bertahan setengah jam diluar tanpa diapers. Tapi aku lak lum berani lagi nak kuar jalan2 tak pakaikan pampers. Kalau setakat dia main playground dekat umah yes dia dah tak berpampers. Progress setakat sebualn ni aku train dia, so far Sabtu Ahad kalau tak kuar mana2 mean kat umah jer aku kan pakaikan pampers hanya sekeping sehari iaitu time nak tido jer. Tapi aku berani buat macam tue sekiranya pagi2 dia dah berak maka potensi dia nak berak lagi sekali tue kurang la sikit. Dari setengah jam sekali bawa ketoilet skang ni dah jadi satu jam ke sejam setengah sekali. Aper yang aku nampak setakat  ni dia dah  boleh control bila masa dia nak kencing. Kalau siang dia tidi mmg dia takakan kencing tapi bila dia bangun jer maka cepat2 la kena terus angkut ke toilet sebab dah beberapa kali terlepas dalam seluar. Sebab masa tido gamaknya tahan kecing kot. Cuma masalah skang ni aku hanya buat time weekend so dia nak cepat belajar tue lambat la sikit. Tak per nanti aku dah stay kat umah aku akan train dia betul2 supaya free diapers. Aku setuju ngan Alyya nak train fee diapers tak la susah sangat tapi as mother kena rajin n banyak sabar. Tu jer.

Cayang mama selalu

2 comments:

rina a.k.a jaijina said...

semoga syakil berjaya dalam potty training..anak dah besar haruslah train free diaper kan..nnti turn echa macam manelah gaye pulak..

Fieza said...

Ha..ha..betul Rina..nanti jimat sket bila adik dia dah kuar..