Be My Lovely Follower

Monday, February 14, 2011

Kalau korang merajuk husband korang pujuk tak

Tajuk tue macam tanya pendapat jer hi..hi..Actually saper2 kat sini husband dia sangat romantik. Maksud aku kalau korang merajuk ker, kecik hati ker dia akan berhabisan-habisan pujuk korang sampai korang cair. Mesti ada kan. Aku tak dapat hubby macam tue sebab dia bukan jenis macam tue hu..hu..Alkisahnya sepanjang kami kawin dah nak masuk 4 tahun ni, tak pernah lagi la dia nak pujuk aku betul2 kalau aku merajuk or kecik hati. Last2 aku kena sedar diri baik balik ngan dia sebab aku dah faham peel dia macam mana. Kang tak pasal2 aku jadi ahli neraka masam muka ngan suami kan. Sepanjang yang aku ingat la, banyak kali gak la aku terasa hati dan merajuk ngan dia. Dia akan pujuk2 tanya2 tapi tak kan buat aku tersenyum pun malah sakit hati lagi ada la hu..hu..Aku buat tajuk ni bukan ape. Teringat rajuk aku malam jumaat yang lepas yang sampai tak makan malam tapi laki aku buat tak tahu ja. Sedih tau. 
Al-kisahnya malam tue aku teringin nak makan masakan panas dan kebetulan masa tue dah sampai Rawang. Kedai yang ada cuma sebelah kanan dan kalau nak pegi kena u turn balik lak. Jalan punya jalan last tak jumpa gak kedai. Dalam hati aku ingat dia nak pusing balik tapi last2 dia terus balik umah n cakap kita makan roti jer la eh. Roti beli kat tesco. Tekak aku mmg dah tak boleh telan roti. Kalau husband yang romantik msti dia kuar beli gak kan tapi tidak laki aku tau. Dia buat don't no ja. Hati aku dah nyampah tengok dia. Aku masuk tido awal. 9.30 dah tido. Padan muka coz tak dapat hadiah malam tue ha..ha..tuntutan batin gelak nakal disitu muaha.ha..
Bangun pagi2 esok kejut aku suruh solat ha..ha..Aku ni jenis cepat lupa. Hari ni marah esok aku ok la. Balasan pagi tue tiada breakfast. Cuma masak lunch yang paling simple. Goreng udang n goreng ikan je. Buat sayur sawi. Makan ngan kuah kicap. Dah petang baru aku ader mood nak layan dia balik coz lama2 kang berdosa aku. Syurga dibawah tapak kaki suami kan. Abg ampunkan ayg eh. Nak tunjuk ego sikit jer.
Korang jangan lak wat statement aku nyesal kawin ngan laki aku k. Actually aku tahu sifat husband aku ni since kami bercinta lagi. Dia romantik bab tertentu sajoq. Yang benda2 simple ni mmg dia tak kan layan. Dia jenis yang matang dan fikir kedepan dan buakn jenis suka nak jadikan benda remeh macam merajuk isu besar. Aku ikhlas terima husband aku seadanya malah aku tahu tahu aku dah memilih insan yang terbaik dalam hidup aku. Aku sangat bahagia. Kami dah ada sebuah keluarga dan aset keluarga yang lengkap. Seorang puteri dan bakal menyusul sorang sorang lagi, rumah sendiri yang selesa, kereta nak gerak sana sini dan cukup makan pakai. Aku dah cukup bahagia. Cuma satu jer yang aku doakan skang ni semoga Allah makbulkan doa aku untuk mendapat pekerjaan yang tetap. Satu2nya impian yang dah lama aku tunggu. Semoga Allah makbulkan doaku yang satu itu amin. For my hubby I LOVE YOU SO MUCH. Biar abg tak romantik tapi ayang bahagia.

Gambar sekadar hiasan. Cute kan.

2 comments:

broe_ayla said...

hehehe...ok la tuh...romantik ader pelbagai cara...romantik dlm ht kot suami akk..takper...asalkn fmly happy cukup...bhagia hanya kiter yg tahu n rasa...saya suke tgk pasangn yg bahagia!

Fieza said...

Romantik dalam hati mungkin betul hi..hi..dia mmg jenis tue so akak dah faham. So far kami bahagia