Be My Lovely Follower

Monday, February 14, 2011

Kerisauan Hati seorang mama

Bila anak sakit kita jadi tak menentu dan risau kan. Bila dah ade anak baru kita tahu macam mana mak ayah kita dulu risaukan kita. Actually masuk bulan ni dah hampir sebulan lebih Syakil batuk dan selsema on off. Dia akan ok sekejap jer dalam 2 or 3 hari pastue selsema balik. Sangat pantang kalau dia main air atau minum air ais. Dah 3 buah klinik kami pegi tapi ubat tak berkesan jugak. Semalam bawak ke pakar kanak kat Rawang. Dan dr tue telah mengatakan yang Syakil dah ada tanda2 nak kena asma n dr cadangkan penggunaan inhealer. Tapi kami mintak kebenaran nak jumpa pakar paediatrik kat ampang dulu since Syakil ada followup kat sana. Hari ni aku dah tel Hospital Ampang untuk tukar date apointment dia dari bulan 6 ke bulan 3. Buat sementara ni aku akan habiskan dulu ubat klinik semalam dan kalau tak ok jugak terus ke hospital ler jawabnya. Sebenarnya aku tak pelik kalau dia akan dapat asma coz family aku mmg ada keturunan malah semua anak2 abg aku dah kena. Dan bagi Syakil pulak risiko lebih tinggi sebab masa lahir dia dah kena jangkitan paru2 sebab lemas. Aper2 pun aku mendoakan yang terbaik untuk anak aku. Harap hari ni dia akan ok sikit. Tadi tel ibu dia, Syakil tak baper nak aktif hari ni. May b lali ngan ubat.

3 comments:

cikmOt said...

riso weii...skang aku cuti, irfan kena ulser...sob sob...

alyyani said...

alahai, syakil time tido cmne fieza? lena tak? kalau tido dia masih ok, tu selsema saja tu. maybe allergic dgn habuk ke sejuk2 ke. rasanya bukan membawak ke asthma. tp tu la, ada history kan. hope syakil ok je ek. insyaAllah...

Fieza said...

Izan: Skang ni musim panas. So budak2 mudah sakit kan

Alyya: malam dia boleh tido cam biasa tapi kalau pukul 3 or 4 pagi dia akan terbangun batuk. Time tue sejuk gamaknya.