Be My Lovely Follower

Thursday, April 7, 2011

After almost 3 and half year kami kawin baru dapat beli ni..he..he..

Aku pasti setiap orang yang dah ade rumah sendiri msti dah terbayang konsep umah idaman kan. Msti sebelum pindah masuk akan deco2 bagai. Tapi tidak bagi aku n my hubby sebab kami mmg tak mampu nak buat semua tue. budget ciput jer. So kami masuk umah macam tue jer. Cat umah pun pakai yang sedia ade jer dan yang buat ubahsuai cuma tambah dapur sket, buat kitchen kabinet. Simple kan. Yang lain kena beli n buat pelan2 ikut budget yang ada. Aper2 pun aku bersyukur sebab dah ade umah sendiri.
Setelah hampir 3 tahun setengah kami kawin n hampir setahun pindah umah ni baru ade rezeki nak beli sofa. Yup sebelum  ni mmg dudk kat lantai jer he..he.. Kami beli ikut budget yang kami ada dan keluasan umah yang terhad. jadi la janji boleh gak duduk berehat tak sakit punggung kan. So tidak hairan la si Syakil pun teruja bila umah dah ade sofa. Apa2 pun syukur dengan rezki yang Allah bagi untuk kami.

L Shape sofa yang mampu milik untuk kami sekeluarga
Rindu saya tak..hi..hi..
Rak TV ni baru dimiliki jugak. Sebelum ni just letak atas lamp table ja ha..ha..Asyik tangguh jer nak beli he..he..
So tue jer penambahan gadget baru dalam umah aku. Nanti aku nak update lak dapur wet kitchen aku yang dah hampir complete. So officially skang ni aku ada 2 dapur. K till meet again. Love blogging so much..

4 comments:

cikmOt said...

wah sofa baru...oklah tu...berdikit2 kan...aku ni nak masuk 6 tahun kawin tido pun atas tilam lagi...mana mampu beli katil...sob sob...

broe_ayla said...

ok la tuh..i pon bli sikit2..tp skrg da byk lak dlm umh tuh..hehehe....yg penting kepuasan n setiap brg yg dubeli tuh..ader kisah nyer tersendiri...klo main beli semua on da spot..mcm tak best lak..hahaha...best kumpul harte same2 start dari zero!..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

sama la kita fieza.. beli mana yang mampu jer.. jue pun baru lah dapat merasa sofa dan katil.. hehe

Fieza said...

Cik Mot: Hi..hi..x pe yang penting kita bahagia kan

Broe_ayla: yup setuju..tiap2 barang ade kisah dan hasil titik peluh kita sendiri kan.

Jue: yang penting kita bahagia jue dan yang paling penting we got our own house kan..