Be My Lovely Follower

Thursday, June 30, 2011

Berpantang sebelum masanya. Kesian kat aku.

Nak update blog selalu ada dalam kepala otak n minda aku ni tapi selalu jer tak menjadi. Tekad nak update hari2 tapi masih gak tak buat2. Skang ni aku rajin aku update. Aku ade masa aku update. So tak nak dah janji2 nak buat entry.

So far aku dah semakin ok. Tapi ade lagi gelembung2 campak yang tak kering lagi especially kat badan n b. Tapi tangan ni gatal jer nak buang parut yang lum kering betul2. Geram aku. Tak per kena sabar lagi beberapa hari untuk kering sepenuhnya. Nasib aku baik sebab tak kena banyak kat muka. Tapi kat badan jer ngeri tengok. Yang aku risau skang ni si Syakil takut berjangkit lak. Aku berdoa mintak dijauhkan la dari dia. Sebab demam campak yang besar ni susah nak jaga kalau kena budak2 lagi la susah sebab dia berair kan.

Sebut pasal tajuk entry kali ni yup aku terpaksa berpantang sebelum masanya. Tambah tolak lebih kurang sebulan lebih lagi aku nak bersalin kalau ikut dua. So kalau perempuan ngandung lain maka time untuk makan sepuasnya. Tapi aku lak tak merasa la disebabkan campak ni maka aku terpaksa berpantang macam orang bersalin gak. Makan yang rebus-rebus jer. Goreng2 n yang gatal2 terpaksa la pantang dulu. Klau tak tergaru-garu la aku.

Hope next week semua campak ni ok la. Check up 8 months pun aku dah tunda minggu depan dan aku masih lagi kena buat BSP. Tak tahu la sampai bila. Hope semua ok jer next check up.

Hujung minggu ni aku nak completekan barang2 baby n barang2 aku. Then cari nama baby. Semua kena buat dalam masa sebulan ni. Hope aku dapat uruskan semuanya. Doakan yang terbaik untuk aku k. Tak sabar nak deliver baby even lagi 7 minggu.

2 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

alahai, kesian fiza ye..takpelah, untuk kesihatan jugak kan..hope fiza cepat sembuh ye, insyaallah..

armouris said...

lagi info tentang berpantang di SIHAT SELALU - Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang Dengan Tungku Elektrik