Be My Lovely Follower

Wednesday, November 9, 2011

Sama acuan tapi lain rupanya..he..he..

Lamanya jari jemari ni tak menulis. Bukan tak de masa tapi lebih kepada malas. Tapi sayang kalau dibiar blog yang penuh dengan suka duka kehidupan aku ni tak terupdate. Kata orang kalau adik beradik msti muka nak sama kan. Tapi lain dengan anak2 aku. Sama acuan mean mama papa sama tapi muka lain2. Syakil n Syafi mmg agak berbeza dari segi rupa paras n warna kulit. Tapi ade jugak persamaan diaorang kat dagu, kening n bulu mata.


Kalau orang tengok diaorg akan cakap syakil lebih cute la. Tapi bagi aku dua2 anak aku comel. Diorang la nyawa aku. Ok antara perbandingan diaorg berdua ni

  • Syakil berjaga every 1 or 2 hours per night masa usia syafi skang tapi Syafi hanya jaga sekali satu malam tue pun masa kul 4 or 5 pagi.
  • Syakil tak suka mandi tapi Syafi sanagt suka mandi. Basuh berak masa usia 1 bulan ngan air sejuk pun tak nangis.
  • Syakil tak DF even fully susu badan yang dipam sampai usia 5 bulan sebaliknya Syafi DF sahaja dan masih lagi menolak EBM yang diberi dalam botol.
  • Dari segi fizikal Syafi lebih tembam dari Syakil..Sangat bulat sebab baju2 syakil masa usia 4 or 5 bulan Syafi dah boleh pakai.
  • Rupa paras Syakil lebih kepada family sebelah aku manakala Syafi lebih kepada En Hubby or dalam erti kata lain Syafi muka papa.
Bagi aku tak kisahlah macam mana pun rupa paras janji diaorang membesar ngan sihat. Mama sayang both of you my sons.

0 comments: