Be My Lovely Follower

Thursday, November 12, 2009

Anak mama tak sihat...

Actually dah 3 hari syakil selsema ngan batuk..yang aku risaunye batuk berkahak bunyinye..ni first time dia jadi camni..skang ni dia langsung tak makan..cuma minum susu n makan nestum jer..even tak chat dia still aktif..syakil ni kan ader sejarah pneumonia (rasa cam salah jer ejaan..hentam jer la) sebab lemas dulu so dia adelah high risk dapat asma..aku risau gak ni..doa2 kan syakil cepat ok yer..ni antra pic2 dia before sakit..suka dia dapat bicyle tue..tapi tak pandai kayuh lagi..undur kebelakang pandai ler..





Ni lak gambar aku snap pagi tadi..mmg muka tak hensome langsung..hi..hi..rambut tue papa dia ptong last weekend..motif gambar ni nak tunjuk kat korang betapa kurusnye dia..mmg tak leh lawaan ler symia aunty wani yer



6 comments:

alyyani said...

alahai syakil sakit pulak. batuk selsema smpi tak selera makan eh? nia kalau batuk ke tak pnh lak dia tak beselra. mmg tak selesa dgn kahak dia kot. fiza bawak la syakil buat neb cairkan kahak. nak tido malam mesti tak selesa kan?

azuranor said...

fiza,syakil dulu kena conginental pneumonia ker?

Mrs Redzuan said...

Alyya:Setakat ni tido dia ok jer..cuma batuk makin teruk la..Skang ni kalu ader masalah per2 fiza kena terus rujuk kat paed sebab history dia masa lahir..

Zura: Aa zura..syakil kena conginental pneumonia coz lemas n tertelan najis..8 days dia kat nicu..

azuranor said...

oh..samalah ngan anak saya thaqif...dia pun conginental pneumonia gak dulu...7 hr nicu...fiza amik x extra injection pneumococal tuh?amik lah utk syakil,gud for anak2 yg msalah paru2 nih...dulu pun kalu thaqif batuk ke apa doc ckp gak. kemungkinan nak kena asma ada...tp alhamdulilah stakat nih...xda....amik nebulizer ms umo 4 mnths...skali jer pastu ok...betul fiza better g paeds je..saya pun pk cmtu gak coz history dia kan...demam ke apa bwk paeds trus...

Mrs Redzuan said...

macam ner masuk blog zura yer..fiza try tak leh pun

azuranor said...

alah fiza...saya nih xdak blog...suka baca blog sajork......heheheh