Be My Lovely Follower

Tuesday, December 1, 2009

Syakil Turn 1 Year..

Cepatnye masa berlalu..masih terbayang macam ner nak bersalinkan syakil dulu..so 28/11/2009 baru ni anak terunaku itu telah pun cukup satu tahun..tak der sebarang sambutan lagi..nani la hujung minggu aku belikan kek kat dia..sorry yer anak mama tak sempat nak buat besday syakil lagi.. bila masuk jer 1 year perangai dia terus berubah..dah jadi org besar katakan kan..so antara perkembangan syakil:

- dah betul2 kenal mama n papa n pandai panggil penuh mama n papa
- tumbuh gg geraham pertama
- suka menjerit n ketawa besar
- belum pandai berjalan tapi dah pandai turun naik katil sendiri
- pandai menyanyi tapi bunyi bahasa dia la
- bila bunyi azan or aku sembahyang dia pun sujud cakap Allhuakbar
- akan suap kita makan sama bila dia makan sesuatu
- main cak2
- banyak word baru dah explore contoh sudah,bird,n word2 yang aku bgtau before ni..
- sangat kasar n ganas..Contoh barang mainan dia habis pecah sebab suka baling2
- sangat garang
- suka berkawan..contoh kat mana pun dia pg bila nampak budak2 dia akan tegur n panggil..kalu perempuan panggil kakak pelat dia, kalu lelaki abg..
- sangat susah nak makan..kalu makan pun kuantiti yang sangat sedikit..
- suka ikut aper yang kita sebut..ayah aku kata dia cepat cakap sebab tue lambat dapat kaki..
- Suka makan western..kentang n spagetti
- Kalu pegi supermarket jangan lalu kat mainan sebab bila tak dapat dia jerit2..

Tu la serba sedikit perkembangan dia..nanti akau update lagi

For my son..Happy birthday for 1st Year old.. Mama harap syakil membesar dengan sihat,bijak dan jadi anak yang soleh..Mama sayang syakil dan kehadiran syakil amat bermakna..walau susah melahirkan syakil tapi tu la pengalaman paling indah dalam hidup mama..hope bila syakil besar dapat baca blog mama ni yer..

Ok gambar syakil 1 year nnti aku upload..tak bawa camera n cable hari ni..

2 comments:

alyyani said...

happy 1st birthday to syakil. kejap je masa berlalu? dia dah besar depan mata. banyak dah syakil achieved. teruskan belajar ye....tp satu yg sama dgn nia yg menarik perhatian alya. suka western. sama la dgn nia. nasi dia kureng skit. hhehee..

Mrs Redzuan said...

yer ker..nia pun suka western ek..anak2 zaman skang kan..