Be My Lovely Follower

Thursday, November 4, 2010

Perlis Banjir, Rumah Bos aku teruk dilanda air

Since semalam my bos balik kg dia kat Perlis coz menjadi pasukan penyelamat 911 ha..ha.. Alkisahnya hari Selasa malam bos aku call yang dia terpaksa balik kg coz rumah dia kena banjir n tak der saper nak tolong angkat barang n urusan pindah2 barang. So mak ayah dia mintak tolong balik segera. Kali ni banjir agak teruk kan kat utara. Takziah kepada semua mangsa. Aku tengok video kat youtube tadi laju giler air kat kawasan gua kelam tue. Tadi ada mesage my bos dia kata ai masih belum surut sepenuhnya tapi jalan dah banyak buka. Cuma paras air dalam sungai masih tinggi dan air nak surut agak lambat. Ni aku kongsi gambar2 ehsan dari facebook bos aku.
 Tinggi kan paras air..telefon pun hampir tenggelam
 Mamak ni masih lagi bersemangat waja tibar roti canai
 Ni rumah my bos hari pertama


 Mesin air pun tenggelam




 Pak cik nak menjala ikan gamaknya




 Pekan Kangar
Buat semua mangsa sekali aku ucapkan takziah n anggapla ni ujian dari Allah SWT.

Note: Umah aku kat Kedah tak banjir coz umah aku kawasan tinggi.

3 comments:

idah @mama izzya said...

takut plk tgk air byk2 ni..teganu ujan masih main2 lg..rintik2 ajer..

Fieza said...

hmm tue la..fiza lum pernah hadapi banjir lagi sepanjang hidup..kawasan umah idah naik air tak

SHIMA said...

ya allah,dlm gak yer...sabar yer. mungkin ada hikmah