Be My Lovely Follower

Monday, December 20, 2010

Habuan Budak Terlebih Bijak........

Seperti yang aku citer Jumaat lepas, hari Ahad Mr Hubby sepatutnya admid ward tetapi tak jadi atas sebab2 yang tak dapat dielakkan. Tapi tue pun selepas dah sampai hospital dan dah admid barau la Dr bgtau yang operation tak dapat nak buat sebab ade kes kecemasan lain maka balik rumah balik la dia.
Aper aku nak citer ni sebenarnya bukan pasal Mr Hubby tapi pasal sikecik heroku sorang tue la. Disebabkan plan nak admid ward maka bangun2 tido kami terus siap nak balik umah Batu Caves. Dah siap angkat barang semua aku tinggalkan 2 beranak tue sebab nak pegi kedai beli roti kat Syakil sebab dia lum breakfast. Balik kedai jer aku dah dengar dia meraung. Masuk pintu pagar terkejut beruk tengok hidung dia berdarah n mulut bengkak n muka mr hubby yang cuak. Aku tanya dia jatuh kat mana. Dia kata Syakil bergayut kat tingkap kereta konon2 terer la boleh buat benda baru. Sambil jerit2 tunjuk kat papa dia sekali tangan terlepas gedebuk jatuh. Masa jatuh tue dai bukan jatuh bawah terus tapi hidung ngan mulut terkena penghadang tepi tingkap tue. Memula aku cuak la jugak sebab hidung dia berdarah tapi bukan mengalir la. So decide pegi klinik jer. Dr cakap tak der per2 sikit jer sebab tak der pendarahan tanpa henti. Just bg ubat surutkan bengkak jer. Jadila mulut anakku itu macam muncung itik. Ha..ha..Its ok kata anak lelaki kan..sikit jer tue. Ni baru Hero mama. Gambar masa kejadian aku tak ambik tapi ni gambar malam tadi. Still bengkak lagi mulut dia tapi masih nak posing gituu..Nasib la tak patah gigi tau..
Gambar ni bukan Savy tapi aku ambik kat google. Kat situ la dia kena.
 See masih boleh buat peace n control comel lagi..Dah tak sakit la tue. Dia tengok cermin then bgtahu kita mama bengkak la...
 Hilang kehandsomemanku..hu..hu

2 comments:

ciK mOt ©™ said...

aler, sian kat bujang ko ni weii...tapi sib baik ennsem lagi...hehehe

Fieza said...

he..he..izan sakit sket tak per hero katakan mmg kena gak sakit