Be My Lovely Follower

Thursday, December 9, 2010

Kerajinan Dimalam Hari

Semalam balik kejer singgah tesco jap beli pampers si Syakil. Then sampai rumah kul 7 petang. Badan penat rasa. Tapi bila buka peti ais baru teringat semalam aku ader simpan pisang satu Tupperware. Niat malam sebelumnya nak buat kek pisang. Disebabkan sayang dengan pisang yang ada maka gigih la jugak aku mencari resepi dalam gobok resepiku dalam laci. Actually pisang tue dah masak ranum. Hari Sabtue lepas my MIL datang KL (lum lagi wat entry nanti la yer). So bila datang dari kampung ni faham2 jer la. Macam2 buah2 tempatan akan bawak. Dah tue pisang bawa sampai satu tandan tue. Dah bahagi kat ramai org pun still banyak lagi kat umah aku. Dari dibuang macam tue jer maka haruslah aku buat sesuatu. So ketung-ketang kat dapur maka terhasillah kek pisang aku. Even baru first time buat tapi hasil tak mengecewakan. GEbus dan sangat sedap. Mr hubby kata macam beli la. Kembang sekejap he..he..Gambar kek sebiji tak mabik gambar tapi yang dah dipotong jer aku snap.

Ni aku potong bg kat ibu syakil sebekas n bawa keopis sebekas. Gebu kan ha..ha..
Then lepas buat kek masih ader lebihan pisan lagi coz buat kek guna sikit jer pisang. Maka pagi ni terciptakan cekodok pisang oat versi fiza. Tambah2 hujan lebat lak pg ni. Masa on the way tadi pun mr hubby dah ngap. Sangat sedap tau cekodok pisang oat ni.


3 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

erm, mesti sedap ni..cekodok pisang oat, boleh terai jugak ni..

bila fieza sebut pisang, rina teringat yg rina ade beli pisang..balik leh wat cekodok ni..

Fieza said...

ha..ha.. try Rina..Best tau..

Anonymous said...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel