Be My Lovely Follower

Saturday, December 11, 2010

Saper sini penggemar Kucing-Angkat Tangan

Dari kecik sampai la aku dah beranak skang ni, aku adalah pencinta kucing yang tegar. Tapi dah lama aku dah pelihara kucing. Sebenarnya dalam hati aku ni mmg membuak2 nak bela kucing tapi aku lum jumpa lagi kucing yang berkenan. Kalau nak beli yang kat kedai haiwan tue..uis mahal nak mampus. Aku tak kisah kucing kampung pun ok janji comel ha..ha..saper ader kucing lebih tue gtau aku k. Aku volunteer nak jadi mama angkat tau. So skang ni tabiat suka kucing dah turun kat si syakil. He love cat very much. Actually papa dia juga pecinta kucing suatu masa dahulu. Tapi skang ni jer dia dah tak minat. Kalau nak bela kucing nak bg rumah kemas dan tak bau tahi kucing aku akui maintenace memang sangat tinggi. Sebab tue mr papa tak berapa minat nak bela dah skang ni. Tapi tak per kerana minat aku kan cari gak kucing yang comel nanti.
Kalau diimbau kenangan dulu, masa aku sekolah aku mmg terlalu rapat dan sayangkan kucing samapi tido sama, study pun kucing teman, aku makan dia kat sebelah, tengok tv pun sama2. Kadang2 ayah aku n mak aku gelakkan aku sebab sembang dengan kucing. Tapi kan aku rasa kucing mmg de perasaan tau. Sebab aper kalau sembang ngan kucing ni diaorg macam pay attention jer tau. Aku rasa ramai kan kat luar sana sangat minat ini binatang rite. So jom layan picas kucing comel2 ni.
Kucing pun sayangkan anak
Saya tak bersalah la
 
Ni lak video aku ambik kat youtube. Kucing aku dulu pun macam ni gak. Nampak gambar gerak kat TV nak tangkap

2 comments:

Bilal binti Robah said...

dah ada kucen ke x?
rumah sy ada banyak kucen putih comey comey
mau?
sbb banyak sgt
tak larat jaga dah
hahahha

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam Fiza,

Peminat kucing juga ye...kami pun pencinta kucing tegar...anyway kalau nk cari kucing kami ada jual jenis baka semi flat face & mix persian..ikut kemampuan & bajet LOL
Anyway suka baca entri ni...

BTW kami singgah & follow blog Fiza, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye.. :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com