Be My Lovely Follower

Wednesday, January 19, 2011

Bila Jadi Kerepek tak sangka sangat sedap...

Aku ader baca beberapa blog pasal satu jenis buah ni yang muncul time raya cina jer. Dan selalunya kalau kat supermarket orang cina msti akan beli buah ni banyak2. Actually bukan buah la tapi more kepada ubi. So kebanyakan blog citer pasal ubi ni kalau goreng wat kerepek sedap maka selera ibu mengandung ni pun teringin gak la nak mencuba. So Sabtue lepas pegi Tesco aku beli la buah ni sikit jer. Bukan per takut tak sedap jer nanti. Balik terus kupas n sagat macam nak buat kerepek ubi tue then goreng. Ya Allah sedap rupanya. Bila makan rasa macam ader jer jual kerepek ni kat kedai. Bukan aku sorang cakap syakil n mr hubby pun pulun makan gak. Makanya nanti aku nak beli lagi banyak sikit. Goreng leh kunyah2. Aku tak tahu nama dia tapi aku ader ambik gambar dia. Korang try beli dan cuba goreng k. Rasa lemak2 manis gitu.
Masa ni dah kupas separuh baru ingat nak ambik gambar
Dah jadi kerepek. Sangat Sedap
Hari Sabtue aku hanya masak nasi lemak maka jadilah branch sapai tengahari. Petangnya kami tak makan nasi tapi aku buat mee bandung aje. Dan mee hailam untuk Syakil.

4 comments:

ciK mOt ©™ said...

ko pun dah terpengaruh...tak lama lagi aku plak ni...

Fieza said...

ha..ha..cuba izan jangan tak cuba..raya cina dah nak habis ni

Nadeeyazie Nordin said...

fiza, yg mcm kerepek tu sengkuang cina ke?

Fieza said...

Bukan kak zie..nama buah tue ngaku tak silap