Be My Lovely Follower

Tuesday, January 4, 2011

Korang baca News Paper aper Eh...

Aku yakin dan sedia maklum yang kebanyakkan blogger adalah pembaca paper online tegar tak gitu. Jimat duit kan tak yah beli dah. Bg aku lak aku akan beli paper bila hari cuti hujung minggu tue pun kadang2 jer ataupun ader event2 atau berita penting negara macam budget ker, bola menang macam hari tue or aper2 perkara penting yang terjadi dalam negara yang kita patut ingat dan tahu. Selebihnya aku hanya baca paper kat internet jer hari2. So dalam banyak2 surat kabar yang mana korang prefer baca eh. Bg aku lak setiap paper ader label tersendiri yang mewakili channel TV. Aku anggap Utusan Malaysia mewakili Berita TV1 atau RTM, Berita Harian mewakili TV3, dan harian Metro lak mewakili NTV7. Ini berdasarkan input berita yang ader dalam tue agak sama ngan berita kat TV. Tapi tue pendapat aku jer la. Ntah betul ntah tidak ha..ha.. Dalam banyak2 paper aku suka buka Harian Metro Online. Sebab tajuk utama dia selalu gempak jer. Tapi tiap2 hari aku akan view semua paper untuk dapatkan ilmu dan maklumat. Untuk nak improve Bahasa Inggeris lak the best paper aku rasa adalah new strait Times. Bahasa Inggeris yang mudah dan senang faham. Masa habis belajar dulu aku akan beli paper the Star setiap hari Sabtu. Korang tahu kan kalau nak cari kerja The Star hari Sabtue is the best paper yang banyak iklan kejer. So far tue pendapat aku jer. Korang lak prefer baca paper aper hari2 eh..????
Yang mana satu lebih banyak Info

2 comments:

ciK mOt ©™ said...

kalu ko tanya aku, sure aku kata aku tak baca paper online mahupun offline... :p

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

hehehe.. suka baca metro sebab citer dia ntah pape.. ekekek..