Be My Lovely Follower

Wednesday, January 5, 2011

Susah tak nak cari bakal suami tak merokok yer???

Sory ek kalau isu ni agak sensitif bagi sesiapa. Aku nak nak buat servey jer. Agak2 susah tak nak cari lelaki tak merokok skang ni. Pendapat aku mungkin agak susah kan. Jujurnya aku mengaku ayah,abg, dan adik aku perokok tegar. Tapi skang ni kedua2 abg aku dah berhenti merokok cuma ayah ngan adik aku tak tahu la macam ne. Ayah aku pernah berhenti masa dia sakit dulu tapi tue la tak bertahan lama mana pun. Cuma skang ni dah kurang la dia merokok sebab dia ader asthma yang teruk. Bagi diri aku lak Alhamdulillah aku dapat husband yang tak merokok malah tak boleh bau rokok. Ader pendapat mengatakan yang lelaki tak merokok nampak tak mocho kan dan tak tahan sakit. Tapi bg aku biarlah la aper2 pun pendapat yang penting hari2 kami selamat dari asap rokok yang berbahaya tue. Tapi kat umah jer la coz kat opis bos aku dan staff lain pun merokok jugak. Kesimpulan yang aku nak buat kalau yang merokok tue cuba2 lah berhenti sebab harga rokok dah naik. Kalau kita kira nilai sekotak rokok dan penjimatan isi rumah kalau tak merokok mmg sangat banyak dan terasa kesannya. Nasihat aku kat sesaper yang nak cr colon suami tue masa bercinta letak syarat dulu kalau nak kawin ngan I berhenti rokok dulu. Sure boleh coz masa bercinta sayangnya lebih he..he.. Skang ni ade solution kan nak berhenti rokok. Ubat tue nama tak silap NiQuitin tak silap aku yang dok iklan tue. Conclusionnya Sayangi Nyawa Anda, Sayangi Duit Anda dan Berhentilah merokok.

Kredit gambar to MohdZaid.com
 Harga Terkini Rokok. Mahal kan..
Ubat berhenti merokok. Mungkin boleh try

3 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

jue masa kenal asben dulu, mmg dia seorang perokok tegar.. But, sejak puasa sebelum kawin, dia pasang niat benti.. Alhamdulillah berjaya... but, untuk berhenti rokok nie, kena ada semngat yang kuat.. Then, pengaruh kawan tu yang menyebabkan dorang ssh nak benti..

Fieza said...

Yup setuju jue. Tapi tue la bila berhenti merokok akan terasa penjimatan duit ni

alyyani said...

dulu tanya wan, study dulu smoking tak? dia ajawab, takde duit cmne nak smoking. senyum je dgr jawapan dia. so bole guna kat adik2 yg ada cita2 nak jadi perokok. merokok tak macho eh? tp tak sihat gak kan :)