Be My Lovely Follower

Monday, February 21, 2011

Sakit Kepala Bagi ibu mengandung..kenapa yer?

Dah lama tak berceloteh panjang kat sini. Tapi tadi buka nuffnang jadi semangat sikit nak update sebab ade satu BE tengah running. Aku tak dapat nak tengok BE tue sebab kat opis ni firewall dah blog nuffnang maka kat blog kawan2 pun aku tak leh nak klik. Nasib la dah tak lama dah aku kat sini. Pasni aku kan update perkembangan dari rumah lak k. Hari ni mood kurang ok sebab aku dilanda sakit kepala yang sangat teruk. Tapi aku gagahkan jugak datang opis buat minggu2 terakhir ni. Alhamdulillah aku skang dah nak masuk 14 weeks. Tapi aper yang merisaukan aku adalah aku kerap sangat sakit kepala. Naper yer. Berkaitan dengan tekanan darah ke. Esok aku ingat nak pegi buat buku merah kat klinik kesihatan sebab dah nak masuk 4 bulan kan. So aku ingat nak refer kes ni kat nurse. Selalu kalau sakit kepala dikaitkan dengan darah tinggi kan. Masa pregnantkan Syakil aku bebas darah tinggi tapi hb aku sanagt rendah. 9 jer. Kali ni aku tak pasti sebab lum check aper2 lagi. Kita perempuan ni bila mengandung jer msti macam2 penyakit yang datang kan. Itulah nikmat jadi sorang ibu kan. Tak ternilai harganya. Maklumat yang aku dapat kalau sakit kepala time pregnant ni mungkin sebab tekanan darah dan perubahan hormon. Hope tak de aper2 la. Kalau korang ade idea dan pernah jadi macam ni share2 ngan aku k.
 Rasa nak tido jer nak rest kepala ni tapi tak boleh hu..hu..

5 comments:

Azrin said...
This comment has been removed by the author.
rina a.k.a jaijina said...

fieza pon selalu sakit kepala ke? rina pon selalu jugak kene preggy kali ni..bile refer doc, doc cakap ini biasa, alahan ngandung..tp kalau dah hari², mane larat..

betullah, time ngandung ni macam² dugaan mendatang..

Fieza said...

Yer ke Rina..May b kot alahan..dulu masa syakil tak pernah pun

Anonymous said...

Akak tengah cr info pasal migrain jmpa plak ni.akak dr ank 1 smpi 3 kena sakit pala biasa trimester pertama.tp yg ke 4 ni makin parah sbb kena migrain pulak smpi da 13 mgu ni.nk nanes je hr2.start mgu 13 br amik ubat ponston tp sehari je baik..huhu yarabbi tabahkn aku..ni ank last kot.da serik akak...

Fatimah Bt Tony said...

info yg menarik. Terima kasih untuk perkongsian ini.