Be My Lovely Follower

Wednesday, June 2, 2010

Syakil turn 18 Months

My son dah genap 18 months 28/5/2010 hari tue. So setakat ni aku sangat berbangga dngn perkembangan Syakil..Alhamdulilah anak mama membesar dengan bijak. Semalam bawa dia pg inject untuk 18 Months. Dia punya meraung gegar satu klinik habis hilang kehandsomeman ankku itu..ha..ha..pastue duk tunjuk la sakit2 kat tempat kena inject tue. Setakat ni aku rasa pencapaian dia normal macam budak2 sebaya dia. Sangat aktif n banyak mulut. Dia paling suka menari dan skang ni sangat suka menyanyi lagu Barney is his favorite song. Ader la jugak dengar love u tapi bunyi cara dia la..Sangat obses ngan sport like ball n badminton. Kalu pg supermarket dia akan cari ball n raket dulu. Dah boleh membantu mama dia banyak benda n paling cute sekali bila aku cakap love mama tak then cakap yes n kiss pastue depa tangan mintak hug dia.. Setakat yang aku perhatikan Syakil dia leh faham arahan dalam dua2 bahasa iaitu bahasa Inggeris n bahasa melayu. Contohnya macam syakil wear a shoe n pakai kasut dua2 dia akan betindak ambik kasut n pakai. Ayat lain put your toys into basket or masuk mainan dalam bakul. Sangat bijak ok..tak salah aku nak puji anak aku k..nanti besar bila dia baca blog ni sure dia akan hargai diri dia..Dah pandai atur ayat sket. Contoh ada satu hari dia bawa masuk barang dari bilik atam dia kat bilik aku then aku tanya dia saper bawa masuk ni kat dalam bilik..then dia jawab balik dengan slamber atam la..so cute..Antara lain dia dah pandai cakap janagn la, sakit sini, nak itut (ikut). Anggota badan so far dia dah kenal mata, hidung, mulut, gigi, tangan, kaki n rambut berserta sebutan. Kalu ABC sampai C jer dia sebut pastue O. Then sebut 123 both bahasa Inggeris n melayu. Tentang kesihatan dia lak Alhamdulillah lepas kuar ward bulan 3 hari tue dia dah tak demam selalu lagi. Setakat tue jer aku ingat nanti aku update lagi k..Aper2 pun aku mendoakan anak aku akan membesar dengan bijak dan sihat. Amin



* Sangat terhibur ngan keletah anak yang nak membesar kan. Hilang pnat melayan kerenah anak.

2 comments:

alyyani said...

cerdik syakil. means dia tau la bahasa ade 2. melayu dgn english. sgt pandai.

masuk ward bulan 3 aritu? nape eh?

fieza said...

Sebab demam panas allya..then dia kena ear infection..Dia demam sampai seminggu lebih gak..